Confidenţialitate

Tecuci: O ambulanță a lovit mortal un biciclist. Victima nu purta vestă reflectorizantă și nici bicicleta nu era echipată corespunzător

Accident rutier mortal, luni dimineață, lângă Tecuci. Un biciclist a murit, după ce a fost lovit în plin de o ambulanță aflată în misiune. Accidentul s-a produs pe DN 24, între Munteni și Tecuci, când încă nu se luminase de ziuă.

Ambulanța cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune l-a lovit în plin pe biciclistul de 30 de ani, care se deplasa pe marginea șoselei, spre Tecuci. Victima a murit pe loc.

Poliția Rutieră din Galați a stabilit că ambulanța implicată în accident, condusă de un bărbat de 64 de ani, transporta un bolnav la Spitalul din Tecuci și avea pornite și sirena și girofarul.

Șoferul ambulanței nu l-a observat pe biciclist din cauza întunericului, dar și pentru că acesta nu purta vestă reflectorizantă, iar bicicleta nu era echipată nici cu lumini, nici cu alte un elemente reflectorizante, așa cum prevede Codul Rutier.

Polițiștii rutieri l-au testat pe șoferul ambulanței și au constatat că bărbatul nu consumase băuturi alcoolice.

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru a se stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

Citește și: CNAIR instalează separatoare de sens pe DN2 E85, în apropiere de Bacău. Porțiunea, o zonă neagră din cauza accidentelor grave de circulație