Confidenţialitate

CNAIR instalează separatoare de sens pe DN2 E85, în apropiere de Bacău. Porțiunea, o zonă neagră din cauza accidentelor grave de circulație

Traficul rutier se va desfășura cu dificultate pe DN2 E85 în apropiere de Bacău, în perioada următoare. Motivul: se lucrează la instalarea de separatoare de sens pe raza a 3 localități, pe o porțiune a drumului care este considerată o adevărată zonă neagră din cauza numeroaselor accidente grave de circulație. Lucrările au început marți, după numeroase demersuri ale autorităților din Bacău.

DN2 E85 este, până ce autostrada Moldovei va fi gata, singura șosea care leagă Moldova de sudul țării. Valorile de trafic au crescut foarte mult în ultimii ani față de momentul în care a fost construită șoseaua. La fel și accidentele.

Zona localităților Orbeni, Răcăciuni, Cleja e cea mai periculoasă.

Sunt 2 km de șosea, unde numai anul acesta 6 oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere, iar alți 3 au fost răniți grav.

Iar anul trecut a fost înregistrat cel mai grav accident de pe șosea din ultimii ani din Bacău. În urma impactului frontal dintre două mașini, 6 oameni și-au pierdut viața.

Din cauza numărului mare de accidente grave din zonă, ce au ca numitor comun impactul frontal, autoritățile au cerut încă din primăvară CNAIR, administrator al drumului, instalarea unor separatoare de sens, soluție de siguranță agreată și de Poliția Rutieră. Iar acum au început lucrările.

Echipele de muncitori de la drumuri naționale instalează deja separatoarele pe DN2 pe raza celor 3 localități.

În plus, pe un alt sector de drum considerat cu risc major de accidente, la Nicolae Bălcescu, urmează să fie instalate parapete de beton.

În paralel se derulează și lucrări de refacere a marcajelor, inclusiv a trecerilor de pietoni.

Citește și: Viitoarea autostradă a Moldovei închide una dintre cele mai mari ferme de vaci. Laptele bio nu va mai avea acest statut din cauza poluării | AUDIO