“Teatru în ghetuţe”- campania socială care îi încurajează pe copii să vină în sprijinul micuţilor care au nevoie de ajutor

La sediul administrativ al Teatrului “Ion Creangă”, aflat pe strada General Constantin Budişteanu, numărul 24, din Bucureşti, se vor strânge donaţii pentru copiii care provin din familii aflate pe stradă şi pentru copiii de la Centrul Maternal Casa Agar.

Timp de patru zile, sediul teatrului se va transforma într-un “Laborator de cadouri”, unde cei mici, însoţiţi de părinţi sau bunici, pot aduce hăinuţe, ghetuţe şi jucării. Acestea vor fi împachetate cu grijă în cadrul unor ateliere speciale de bricolaj, pentru a fi aşezate în tolba lui Moş Nicolae.

Atelierele de fapte bune au loc zilnic, între orele 11.00 şi 19.00, iar, pentru ajutorul oferit, tinerii spiriduşi vor avea parte de o surpriză.

Pe 6 decembrie, de Moş Nicolae, cu sprijinul Samusocial din România şi al Asociaţiei Touched România, cadourile vor ajunge la cei peste 100 de copii care au mare nevoie de ele, precizează instituţia de spectacole.

Campania “Teatru în ghetuţe” a fost iniţiată în decembrie 2014, cu scopul de a ajuta copiii care provin din medii defavorizate şi de a le oferi un motiv de bucurie cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Anul acesta, campania se desfăşoară atât la sediul administrativ al teatrului, cât şi în patru şcoli partenere (Liceul German Goethe, Şcoala Gimnazială “I. Heliade Radulescu”, Şcoala Gimnazială “Vasile Alecsandri” şi Şcoala Gimnazială “Ion Dumitriu”), unde vor fi colectate donaţii oferite de elevii unităţilor de învăţământ.

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe teatrulioncreanga.ro.