Confidenţialitate

Ministrul Finanțelor este convins că OMV va plăti taxa de solidaritate în România. „Rămân la ceea ce am spus” | AUDIO

„OMV va plăti taxa de solidaritate în România”, este convigerea ministrului Finanțelor. Adrian Câciu spune că „trebuie să mai avem răbdare până în iunie”.

Ministrul Finanțelor a făcut delcarația la postul de televiziune Prima News:

„Eu rămân la ceea ce am spus, va plăti. Așteptați-mă, ceea ce lumea uită: această taxă se declară pe 25 iunie și se plătește pe 25 iunie, înainte nu poate să plătească nici dacă ar vrea pentru că așa este termenul legal pentru impozitul pe profit, asta unu la mână. Doi, vor mai fi discuții cu Comisia Europeană ca să fie lucrurile și mai clare. Comisia a înțeles, dacă vreți, scăpările din regulament, am și spus că mi-aș dori chiar să revină asupra regulamentului să introducă din nou o clarificare la regulament, asta o să vedem în martie dacă ia vreo decizie de genul ăsta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă amintim, compania a anunțat la începutul lunii că toate calculele interne arată că cifra de afaceri pentru sectoarele prevăzute de Ordonanța Guvernului este sub 75%, drept urmare nu trebuie să plătească această taxă.

OMV susține că, dacă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ajunge la altă concluzie, bineînţeles că va plăti taxa.

Foto: Shutterstock

Citește și: Anul din spatele războiului în economia globală și românească. Specialiștii în finanțe: UE a evitat la limită o recesiune economică | AUDIO