Confidenţialitate

Taxa de închiriere a Arenei Naționale din București ar putea crește

Primăria Capitalei vrea să crească taxa de închiriere plătită de cluburile sportive care vor să închirieze Arena Națională.

Stadionul a fost redeschis în urmă cu 2 săptămâni – după 5 luni în care a fost închis pentru că nu avea avizul de la pompieri.

Acum, Primăria Capitalei vrea să re-evalueze tarifele pentru că, în această perioadă, s-au pierdut încasări de peste 800 000 de euro.

Purtătorul de cuvânt al Capitalei,  Alexandru Ichim, spune că Arena Națională este un obiectiv important care poate aduce venituri suplimentare la bugetul Capitalei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Odată cu intrarea în legalitate a stadionului Arena Națională, după ce s-a obținut avizul de securitate la incendiu, Consiliul General are obligația de a stabili noile tarife pentru închirierea acelui stadion. În momentul de față, Primăria Capitalei alocă din bugetul public în jur de 5 milioane de lei, anual, pentru întreținerea stadionului. Veniturile realizate până în acest moment nu acoperă aceste cheltuieli”, a declarat Alexandru Ichim pentru Europa FM.

În prezent, cluburile din Liga întâi care vor să-şi dispute meciurile pe Arena Naţională plătesc 25 de mii de euro pentru a închiria întreaga arenă.

La un meci meci disputat cu casa închisă, încasările ar putea ajunge chiar şi la o jumătate de milion de euro, în funcţie de preţurile biletelor.

Alexandru Ichim spune că în incinta stadionului ar putea apărea și mai mulți comercianți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Vorbim de optimizarea acelor activități, Arena Națională are suficiente spații comerciale care pot fi închiriate unor agenți economici, din această activitate urmând să fie realizate venituri importante la bugetul municipiului București. Sunt  condiții legale pentru ca acest obiectiv să genereze venituri, nu cheltuieli”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

Decizia finală în privința acestor lucruri va fi luată de Consiliul General al Capitalei.