Taxă anuală pentru domeniile .ro

Românii au rezervat până acum aproape un milion de domenii .ro, însă multe dintre ele nu sunt folosite. Acum, cei care înregistrează un domeniu nou plătesc 61 de dolari o singură dată. Din 2018 vor trebui însă să plătească o taxă anuală de 12 Euro + TVA pentru a menține domeniul .ro activ.

Tariful practicat de registrul de domenii „.ro” va fi de 6 EUR/an, fără TVA, acesta fiind tariful care va fi oferit registrarilor acreditați ROTLD, care vor putea adăuga propriile comisioane și taxe. Pentru cei care vor opta să plătească direct prin rotld.ro va fi percepută o taxă anuală de 12 Euro + TVA.Valoarea tarifului a fost stabilită la nivelul pieței europene din domeniu, ajustată la veniturile și la puterea de cumpărare a românilor.

În Europa, în mod treptat, toate țările au trecut la înregistrarea pe perioadă limitată de timp a domeniilor cod de țară și reînnoirea în cazul în care solicitantul dorește folosirea în continuare a numelui. În prezent, România este singura țară din Europa care nu a introdus un tarif de mentenanță anuală pentru domenii.

Domeniile înregistrate înainte de 01.03.2013 vor primi minim 3 luni perioada de grație pentru plata serviciului de mentenanță, astfel încât primele domenii vor expira începând cu 01.06.2018.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS