Confidenţialitate

Tavanul Spitalului Sanatoriu Marila s-a prăbușit parțial. Au intervenit pompieri militari de la Secția Oravița cu mai multe autospeciale | AUDIO

Azi, la ISU Caraș Severin, s-a primit o solicitare din partea Primăriei Oravița pentru degajarea unor elemente de zidărie căzute de la acoperișul Spitalului Sanatoriu Marila.

La locul respectiv în Munții Aninei, au plecat pompierii militari de la Secția de Pompieri Oravița cu mai multe autospeciale.

Urgența cea mai mare o constituie sprijinul ISU și SAJ pentru a asigura transportul a 60 de pacienți de la Sanatoriul Marila la Spitalul Orășenesc Oravița. Două echipaje pentru transport victime multiple au fost alocate pentru a sprijini acțiunea de transfer a pacienților internați la Sanatoriul Marila.

Echipajele sunt solicitate pentru a sprijini transferul a 27 de persoane care nu se pot deplasa singure și sunt dependente de ajutor. Celelalte persoane vor fi transferate cu mijloace ale Primăriei.

Sanatoriul a ajuns în paragină din cauza lipsei de bani

Lăsat de peste 30 de ani de izbeliște, sanatoriul a ajuns aproape în paragină din cauza lipsei de bani. Sanatoriul a intrat într-un proces de degradare de la an la an arătând tot mai rău. În final, activitatea s-a restrâns într-un singur corp de clădire doar pe două etaje.

Sanatoriul de la Marila, este o anexă a Spitalului orășenesc din Oravița și a intrat în atenția Consiliului Județean acum vreo 8 luni, când s-a obținut o finanțare prin CNI pentru reabilitarea acestuia.

Dar totul a rămas la stadiul de „vom începe lucrările, vom face, avem nevoie de studii de fezabilitate și proiecte” și până la începerea lucrărilor de consolidare și reabilitare, Marila se degradează și se distruge din cauza vechimii, a lucrărilor neexecutate la timp și a ploilor, dar și a înghețului.

Se pare că și ultimele cutremure au șubrezit și mai tare clădirea din moment ce prăbușirea a fost așa de mare. În jurul orei 11:00, o mare parte din acoperișul aripii în care se făcea ozonoterapia – din fericire nefuncțională de peste 10 ani și închisă – conducerea spitalului și primarul Oraviței au decis că situația de acolo reprezintă un pericol și s-a decis ca pacienții și personalul să fie scoși din zonă.

Sursa colaj foto: Vali Popovici

Citește și: Târgu Jiu: Copiii de la o grădiniță sunt lăsați să intre doar cu o declarație semnată de părinți. Trebuie să își asume riscul unui cutremur