O nouă etapă de relaxare a restricțiilor, amânată | AUDIO

Ministrul Sănătății a declarat, luni, că a fost decisă amânarea măsurilor de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie.

„Recomandările specialiștilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsurri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor ATI, evoluția deceselor. În ultimele două săptămâni, o parte din concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut creșterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24 .

Ministrul a mai spus că în perioada următoare dacă vor fi rezultate favorabile într-o săptămână, atunci vor putea fi anunțate noi măsuri de relaxare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Sănătățăii atrage atenția că primul val al epidemiei de nou coronavirus nu a luat sfârșit, întrucât cetățenii nu respectă regulile

„Valul 1 nu s-a terminat, pentru că oamenii nu respectă măsurile. Putem transforma acest val intr-un val cu două cocoașe, unde a doua ar putea fi mai violentă decât prima, în condițiile în care atunci exista un instinct de conservare, acum acest instinct de conservare, la o parte dintre concetățenii noștri, nu mai există”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul a recomandat populației „să se uite în jur, să se uite-n spitale, să meargă în secțiile ATI să vadă dacă există acest coronavirus și să înțeleagă că se poate muri la 30 de ani fără comorbidități, că personalul medical își face datoria în condiții teribil de grele, transpirând în acele costume incomode”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, luni, 269 noi cazuri de îmbolnăvire.

De la izbucnirea epidemiei de SARS-CoV-2, în România au murit în total 1.634 persoane și s-au vindecat 18.912.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS