Confidenţialitate

Tătaru, la Europa FM: Specialiștii discută cu parlamentarii care nu vor prelungirea stării de alertă

Medicii care coordonează epidemia de coronavirus vor încerca să îi convingă pe parlamentari, miercuri, despre necesitatea prelungirii stării de alertă.

Printre aceștia se află liderii PSD, ai Pro România și ai ALDE.

“Din informațiile mele, sunt aceste discuții. Eu prefer să discut strict tehnic și să prezint realitatea și necesitatea stării de alertă (…) Specialiștii vor face o argumentație pentru întâlnirile politice, în care vor prezenta necesitatea tehnică, medicală și epidemiologică a stării de alertă”, a declarat – pentru Europa FM – ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit ministrului, dacă Parlamentul nu va vota prelungirea stării de alertă, în România, de miercurea viitoare, nu vor mai fi niciun fel de restricții, iar autoritățile nici măcar nu vor putea distribui măști gratuit.

“Am fi în imposibilitatea a gestiona sau de a limita măsurile de relaxare, cu acea distanțare, cu acel port al măștii, cu acele reguli de igienă, cu acele precauții pe care trebuie să le aibă, știu eu, unitățile economice. Ar fi totul fără niciun fel de restricție”, a adăugat Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În schimb, dacă starea de alertă va fi prelungită, Ministerul Sănătății va putea gestiona mai ușor focarele de coronavirus, a mai explicat ministrul.

“Putem detașa personal medical de la un spital la altul, acolo unde este nevoie. Putem asigura acel acces al persoanelor defavorizate la măști, materiale sanitare… Putem, la un anumit moment, să restricționăm o anumită zonă, unde vedem că un anumit focar are o evoluție nefavorabilă. Putem gestiona un focar nou apărut printr-o anchetă epidemiologică”, a completat Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marcel Ciolacu (PSD), Victor Ponta (Pro România) și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat că nu vor încuviința prelungirea stării de alertă, așa cum dorește președintele Klaus Iohannis.