Ministrul Tătaru: Putem ajunge la carantinarea unei zone dacă sunt trei cazuri la o mie de locuitori

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că se poate ajunge la carantinarea unui cartier sau a unei localități dacă sunt peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

„Sunt focare care trebuie urgentate în anchete epidemiologice și prin ordin de ministru mâine voi decide ca orice persoană care este depistată pozitiv, în spatele ei să se desfășoare o anchetă epidemiologică, directorul DSP să nominalizeze un epidemiolog sau un medic care să înceapă acea anchetă în maximum 12 ore, să definim tot ce înseamnă contacți, în măsura în care ei trebuie izolați la domiciliu, cei care sunt simptomatici să fie testați”, a spus ministrul Sănătății la Digi24.

Tătaru a afirmat că autoritățile urmăresc creșterea numărului de cazuri în anumite zone.

„De exemplu, în Vaslui, la testarea a 100 de angajați care lucrau la un abator de păsări, 59 au fost pozitivi. Sunt focare care se înâlnesc la unități medicale. Noi avem în studiu foarte multe focare. În momentul în care vedem o creștere exagerată sau exponențială a numărului de cazuri într-o anumită zonă, noi avem și parametri. La 3 cazuri noi la mia de locuitori, se poate ajunge la carantinarea acelei zone, acelui cartier sau acelei localități”, a spus ministrul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS