Tătaru: Izolarea rămâne o regulă de bază | AUDIO

Ministrul Sănătății spune că izolarea trebuie să rămână o regulă de bază în pandemie, în condițiile în care respectarea regulilor se face din ce în ce mai greu.

Nelu Tătaru a adăugat că România are un număr crescut de cazuri în ultima săptămână și se confruntă cu un început „de transferuri de pacienți din terapiile intensive către alte spitale care au locuri”.

„Tot ce ține de carantină, de izolare la domiciliu rămân în continuare ca recomandări, atât pentru populația civilă, cât și pentru corpul medical. (…) Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toți pacienții asimptomatice sau cu simptome ușoare să rămână de bază”, a explicat ministrul

„În pofida a tot ce se discută, a tot ce se întrevede pe fake news-uri, [izolarea] rămâne o regulă de bază. Pentru cei care primesc această recomandare de izolare rămâne, dincolo de decizia CCR, acel articol de zădărnicire a bolii”, a atras atenția Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Acel medic curant are şi o asumare a deciziei pe care o ia de externare sau nu. Se poate face o externare la cerere în condiţiile în care şi medicul şi pacientul îşi asumă acea externare. (…) Recomandarea de izolare trebuie să existe, iar în condiţiile în care cel externat îşi asumă acea externare, ştiindu-se pozitiv, iar ulterior o anchetă epidemiologică îl implică, atunci poate intra sub incidenţa acelui 352 din Codul penal”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui, asimptomaticii externați după 10 zile trebuie să rămână în izolare acasă alte 4 zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS