Tătaru, despre coada de la Institutul Oncologic din Cluj: Problema este la management

Ministrul Sănătăţii a declarat, miercuri, că situaţia de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, unde pacienţii aşteaptă la cozi mari pentru a fi trataţi, este ‘o problemă de management al unităţii’.

‘Sesizări sunt, am avut nişte discuţii, problema este la management la aceste unităţi sanitare în care, considerentele pe care le repetam şi acum două sau trei săptămâni, orice pacient vine cu o programare. Dacă toţi pacienţii sunt chemaţi la prima oră, săracii nu au decât să-şi aştepte rândul; atunci, respectarea oricăror reguli nu mai este o prioritate în condiţiile în care îşi aşteaptă rândul la un consult al unui medic’, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

‘Am fost şi la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar, unde, dacă ieri aveam într-adevăr cozile pe care le aveam, astăzi, după discuţiile pe care le-am avut ieri, şi chiar am fost personal să verific, nu le avem. (…) Eu cred că acel management, acel corp medical trebuie să înţeleagă că avem o programare, avem o zi în care să chemăm acel om, o oră care să îi fie dedicată lui’, a adăugat ministrul.

Întrebat ce ar fi făcut în calitate de ministru cu privire la situaţia de la Cluj, dacă România era încă în starea de urgenţă, Nelu Tătaru a răspuns: ‘Un corp de control şi o evaluare’.

Sute de persoane venite din toată ţara aşteaptă, zilnic, la cozi mari pentru a-şi putea urma tratamentul la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, dar unitatea medicală nu poate să facă faţă solicitărilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS