Tătaru: Au plecat 30.000 de persoane din izolare şi 1.200-1.300 din carantină

Ministrul Sănătăţii a comentat, miercuri, efectele recentei decizii a Curţii Constituţionale, care a stabilit ca actele normative privind carantina și izolarea încalcă legea fundamentală.

„Au plecat 30.000 de pacienţi sau suspecţi aflaţi în izolare, din 50.000 mai sunt 20.000 şi 1.200 – 1.300 din cei aflaţi în carantină. Din 3.500 mai sunt 2.200. În 24 de ore s-au externat 624 de pacienţi, printre ei aflându-se şi cei care au atins perioada de 10 zile şi au trebuit externaţi, dar sunt şi cei care au solicitat mai devreme această externare”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Potrivit acestuia, un pacient infectat poate contamina, în perioada în care este contagios, până la 234 de persoane.

Ministrul consideră că trebuie grăbită aprobarea proiectului legislativ privind noile măsuri în domeniul sănătăţii pentru prevenirea răspândirii virusului.

„N-am înţeles schimbarea unei legi în timpul războiului, dar dacă totuşi s-a întâmplat, să grăbim totuşi aprobarea acestui proiect legislativ şi promulgarea lui ca să putem să ne facem treaba în consecinţă şi legal. Cred că ne grăbim puţin politic în acest moment. Nu am terminat partea medicală, nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa poporului român, nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa copiilor noştri, a bunicilor noştri”, a explicat Nelu Tătaru.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS