Confidenţialitate

Tatăl lui Gigină: Programul de lucru depășea 18 ore pentru ca Oprea să fie deplasat „de la restaurant la toaleta proprie şi retur”

Tatăl polițistului Bogdan Gigină atrage atenția: dosarul privind moartea fiului său pare blocat. La 10 luni de la accident, cazul nu a fost trimis în judecată pentru că ancheta nu e finalizată. Într-un mesaj pe o rețea de socializare, tatăl lui Bogdan Gigină îi încurajează pe polițiști să vorbească despre abuzurile comise de Gabriel Oprea.

Tatăl lui Bogdan Gigină amintește că fiul său lucra și 18 ore – deși programul oficial era doar de 8 – pentru ca Gabriel Oprea să fie deplasat „de la restaurant la toaleta proprie şi retur” – a scris tatăl lui Bogdan Gigină pe pagina acestuia de Facebook.

„Știu că în seara zilei de 20 octombrie 2015, Bogdan a refuzat să asigure traseul ca antemergător, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Cererea a fost făcută verbal către superiorii Poliției Rutiere care îl însoţeau în acea seară. Aceştia puteau conform legii să îl retragă, dar indolenţa a fost prea mare. Ce contează că a murit un om care avea o viaţă înainte! Nimeni nu îndrăznea să facă asemenea cereri către Gabriel Oprea”, a atras atenția tatăl lui Bogdan Gigină.

În același mesaj, precizează: „Accidentul survine în ora 12 de program. Erau zile când programul sărea de 16h, 18h”.

Tatăl polițistului încheie cu o rugăminte adresată colegilor lui Bogdan Gigină, să vorbească despre acest caz şi să spună “doar adevărul”: „Este lucrul cel mai important pe care puteţi să-l faceti pentru sufletul celui care a fost colegul şi omul Bogdan Cosmin Gigină şi pentru noi părinţii care nu ne dorim decât dreptate şi adevăr”.

Polițistul Bogdan Gigină a murit la 20 octombrie anul trecut, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. El deschidea coloana fostului ministru de Interne. Gabriel Oprea a fost pus sub învinuire de procurorii DNA în 5 februarie, pentru că a beneficiat nelegal de coloană oficială.