Țările din Asia ar putea pierde până la 115 miliarde de dolari din cauza scăderii turismului

Economiile asiatice ar putea pierde intre 105 si 115 miliarde de dolari din Produsul Intern Brut în acest an, din cauza scăderii turismului în urma izbucnirii epidemiei de coronavirus, arată un raport „ING” citat de Reuters.

„Dacă presupunem că turismul către și dinspre China practic se oprește în 2020, iar turismul regional suplimentar scade, atunci costul pentru regiune din veniturile pierdute din turism este de aproximativ 105-115 miliarde dolari”, a declarat Robert Carnell, economistul șef al „ING” pentru Asia-Pacific.

Într-un raport, Carnell precizează că studiul a luat în calcul zero încasări din turism pentru țările asiatice de la vizitatorii din China.

„Aceasta este, evident, o simplificare, dar se potrivește unui scenariu în care epidemia persistă mult după ce a atins apogeul. Restricțiile oficiale de călătorie pot fi îndepărtate lent, iar călătorii pot rămâne precauți mult timp după ce este sigur pentru ei să călătorească din nou”, arată raportul.

Teama de o pandemie a crescut luni, după evoluțiile din Iran, Italia și Coreea de Sud.

De la Bali până la Bangkok, principalele puncte turistice din Asia au înregistrat mii de anulări, iar țările impun restricții de călătorie pentru a încerca să oprească răspândirea virusului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS