Confidenţialitate

Tăriceanu: Voi propune remanierea ministrului Meleșcanu

Liderul ALDE, partenerul PSD la guvernare, a declarat, duminică seară, că va propune în cadrul Biroului Politic al ALDE, programat luni, ca Teodor Meleşcanu să fie înlocuit din postul de ministru al Afacerilor Externe.

“Mâine, voi propune înlocuirea din funcţie a ministrului de Externe. Cred că percepţia creată îi afectează propria capacitate de lucru. Îl apreciez personal, însă amândoi ştim cât este de greu să te lupţi cu percepţia publică”, a precizat Călin Popescu-Tăriceanu la Antena 3.

Co-președintele coaliției a adăugat că nu va fi prezent, totuși, la şedinţa conducerii ALDE, întrucât se află în concediu.

Teodor Meleşcanu a fost vehement criticat pentru proasta organizare, în 26 mai, a alegerilor europarlamentare și a referendumului prezidențial pe teme de Justiției în diaspora.

Mii de români care au așteptat cu orele la cozi nu au apucat să voteze.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a analizat activitatea a 8 miniştri, atât din PSD, cât şi din ALDE, şi că va discuta propunerile de remaniere în cadrul Comitetului Executiv al PSD, care se reuneşte luni în ședință.