Tăriceanu: Corupția este chemată a fi combătută de instituții care sunt ele corupte – DNA, SRI, ANI, ANAF și președintele României

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu renunță la declarații împotriva instituțiilor care luptă împotriva corupției. Liderul ALDE a declarat în plenul Parlamentului că instituții precum DNA, SRI, Agenția Națională de Integritate și Fiscul sunt instituții corupte.

Afirmația a fost făcută după ce președintele PNL, Raluca Turcan, a declarat în plen că actualul cabinet condus de Sorin Grindeanu trebuie să plece.

”Este singura soluție pe care o puteți să o îmbrățișați pentru a demonstra că sunteți deciși să luptați împotriva corupției”, a declarat Raluca Turcan, care a precizat că ședința plenului în care se discută bugetul pe 2017 nu este condusă de cei doi președinți ai Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu.

”Observăm cu stupoare că vine întregul Guvern, dar ședința este condusă nu de cei doi președinți, președintele Liviu Dragnea și președintele Călin Popescu Tăriceanu. Este un nou semnal pe care îl dați de sfidare” a spus Raluca Turcan.

Replica a venit imediat de la Călin Popescu Tăriceanu.

”Eu sunt foarte bucuros că o preocupă (n.r. pe Raluca Turcan) acest subiect. Dar aș vrea ca în egală măsură, pe lângă problema pe care a semnalat-o să se preocupe de starea justiției, de modul modul defectuos în care funcționează anumite instituții ale statului, de corupția care este chemată a fi combătută de instituții care sunt ele însele corupte și aici mă refer, din păcate, la DNA, la SRI, la ANI, la ANAF și culmină acest fenomen grav de corupție cu corupția, din păcate, a președintelui României”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS