Confidenţialitate

Tăriceanu: Avem numeroase judeţe unde nu este necesară introducerea stării de urgenţă

Preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor a reafirmat, miercuri, decizia partiduluide a nu vota prelungirea stării de urgenţă.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, într-o emisiune la postul public de televiziune, că există “numeroase judeţe unde nu este nevoie de introducerea stării de urgenţă” şi că o astfel de decizie este luată în condiţiile în care în alte ţări se relaxează măsurile de combatere a noului coronavirus.

“Am anunţat deja că nu vom vota prelungirea stării de urgenţă şi am şi explicat în nenumărate situaţii de ce nu vom vota acest lucru. În primul rând şi în primul rând, dacă datele oficiale sunt corecte, atunci avem numeroase judeţe unde nu este nevoie de introducerea stării de urgenţă. În al doilea rând, dacă datele oficiale, care arată o situaţie relativ bună, adică un număr relativ mic de persoane îmbolnăvite şi, bineînţeles, şi mai mic de persoane spitalizate, comparabil cu alte ţări care au început deja să relaxeze măsurile de combatere a epidemiei, nu văd de ce la noi se prelungeşte starea de urgenţă şi, mai mult decât atât, se vorbeşte şi în termeni apocaliptici”, a spus liderul ALDE.

Liderul ALDE a criticat dur şi ordonanţele militare în baza cărora persoanele în vârstă de peste 65 de ani au restricţii de circulaţie. În opinia sa, aceste măsuri sunt “umilitoare”.

“Sunt şi alte lucruri care nu justifică prelungirea stării de urgenţă. Recursul evident la tot felul de măsuri care nu respectă o minimă transparenţă a deciziilor publice. Această măsură umilitoare, înjositoare de a-i ţine pe cei peste 65 de ani în casă, ca şi când ar fi nişte persoane imature, care nu sunt în stare să îşi ia propriile măsuri de protecţie şi să respecte regulile de protecţie medicală şi sanitară”, a adăugat Călin Popescu-Tăriceanu.