Confidenţialitate

Tăriceanu, ALDE: Vor fi peste 240 de voturi pentru moţiunea de cenzură

Liderul ALDE susține că, potrivit unor calcule,”vor fi bine peste 240 de voturi pentru moţiune, deci pentru căderea Guvernului”.

“Ce s-a întâmplat astăzi [miercuri – n.r] este o dovadă simplă, tangibilă, concretă, că într-adevăr, aşa cum spunea şi unul din liderii PSD-ului, şi-au pierdut majoritatea şi acest lucru s-a demonstrat la vot! Nu mai e nimic de comentat în plus… Eu am nişte colegi care au făcut calcule pe baza listelor de prezenţă şi de vot, pentru că s-au cerut la finalul şedinţei de astăzi, şi calculele indică că la moţiune vor fi bine peste 240 de voturi pentru moţiune, deci pentru căderea Guvernului”, a spus Călin Popescu Tăriceanu miercuri seară, invitat fiind la Digi24.

Senatorul a admis că au fost “defecţiuni şi surprize” în tabăra opoziției.

“Lipsa lui Barna, şi la alte formaţiuni, inclusiv la noi. Nu pot să nu recunosc lucrul acesta, dar cu toate astea, votul este cel pe care l-am văzut şi tendinţa mie mi se pare clară. Astăzi a fost evident o greşeală de apreciere a preşedintelui de şedinţă, a lui Florin Iordache, care nu şi-a dat seama care mai sunt raporturile de forţă şi a insistat în a impune programul pe care îl ştiţi, urma astăzi citirea moţiunii de cenzură şi sâmbătă votul”, a explicat el.