Confidenţialitate

Târgu Mureș, în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare lecție de igienă orală din lume

Târgu Mureș a intrat în Cartea Recordurilor.   Peste 1500 de persoane au participat la cea mai mare lecție de igienă orală din lume.

Evenimentul a fost organizat de Clubul „Prietenii Dințișorilor” împreună cu Organizația Studențească de Medicină Dentară din Tîrgu-Mureș. Cora Muntean vine cu amănunte:

 

Deși a plouat întruna ieri la Târgu Mureș, în jurul orei 14, când a început înscrierea participanților, valuri de oameni, mulți însoțiți de copii, au intrat în Parcul Municipal.

Deciși să intre în Guiness Book pentru cea mai mare lecție de igienă orală din lume.

Fiecare participant a primit o brățară numerotată și un chit complet de produse de igienă orală, în valoare de aproximativ 110 lei. Apoi, s-au format grupuri de câte 50 de persoane și li s-a explicat tehnica de spălare corecta a dintilor de către un instructor, un steward și un voluntar. Lecțiile au durat cel putin 30 de minute, cât spune regulamentul. La final, reprezentanții Guiness Book au transmis datele la Londra și în nici o jumătate de oră s-a primit omologarea oficială.

Tîrgu Mureș a intrat in Cartea Recordurilor cu un numar de 1507 persoane participante reușind să doboare recordul mondial atins în Cairo pe data de 24 martie anul acesta, unde au participat 1168 de persoane.