TÂRGU-JIU: Turist sancționat pentru încălcarea interdicției de atingere a operelor lui Brâncuși

Un turist din Republica Moldova a fost sancţionat cu avertisment pentru că a atins operele lui Constantin Brâncuşi, în timpul unei vizite făcute în Parcul Central din Târgu-Jiu.

Turistul a ignorat panourile care avertizau că atingerea operelor lui Constantin Brâncuși constituie contravenție.

Conform reprezentanților Poliției locale Târgu-Jiu, turistul a pus mâna pe Poarta Sărutului pentru a-și face o fotografie. El a fost sancționat cu avertisment, întrucât nu a avut intenția de a distruge opera. Problema este că panourile care anunță această interdicție sunt scrise doar în limba română, nu și într-o limbă de circulație internațională.

Alte trei persoane au primit amenzi în valoare totală de 2.100 de lei, în ultimele şapte zile, după ce au încălcat o altă măsură, respectiv aceea de a nu se plimba cu bicicletele sau cu animalelele de companie în apropierea monumentelor.

Începând din 15 mai, turiştii care ating operele lui Constantin Brâncuşi primesc amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei. Măsura a fost luată după ce două adolescente din Slatina şi Drobeta-Turnu Severin au vandalizat Coloana fara sfarsit, scriindu-şi numele pe operă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS