GORJ: Pacient suspect de COVID-19, găsit într-un taxi după ce fugise din spital

Un bărbat de 31 de ani, suspect de COVID-19, a fost prins într-un taxi la o zi după ce a fugit din Spitalul Județean Târgu-Jiu.

Poliţiştii au început o anchetă, întocmind dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Bărbatul de 31 de ani, din oraşul Rovinari, a fost adus, duminică seara, dintr-un centru de carantină din Rânca, fiind internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Pacientul suspect de coronavirus nu a mai aşteptat venirea rezultatelor şi a fugit din spital. Medicii au sesizat poliţia, iar a doua zi oamenii legii au reuşit să îl aducă pe barbat înapoi la unitatea medicală.

A fost găsit într-un taxi, în comuna Bâlteni, judeţul Gorj.

“La data de 10 mai 2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că numitul M. V, în data de 10.05.2020, în intervalul orar 21.45-22.30, a plecat în mod voluntar prin escaladarea ferestrei din salonul Nr.3 , clădirea Dermato-Venerice, Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce în prealabil, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orelor 21.00, a fost adus cu ambulanţa din zona montană Rânca unde se afla în carantină, cu agitaţie psihomotorie şi suspect de SARS COV 2 . În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS