Confidenţialitate

Târgu-Jiu: Clasa unui școli generale a trecut la studiu online după ce o elevă a fost depistată cu Covid | AUDIO

O întreagă clasă a unei școli generale din Târgu-Jiu a intrat în online pentru predarea cursurilor, după ce o elevă de clasa a VI-a a fost depistată pozitiv cu Sars-Cov2.

Deși părinții au comunicat școlii că fata s-a îmbolnăvit de COVID19  conducerea unității de învățământ nu a luat nicio măsură pe motiv că rezultatul testului nu este oficial.

Pentru declanșarea anchetei epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică testul efectuat trebuei să fie certificat.

Chiar dacă fusese testată de părinți acasă, DSP nu a putut lua în calcul rezultatul. În cazul ei, abia după ce s-a solicitat un echipaj al ambulanței care a testat-o din nou și a confirmat rezultatul au putut fi luate măsuri. Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian:

”Eleva a fost testată de părinți a ieșit pozitivă iar după ce am fost anunțați noi, telefonic, le-am sugerat să solicite sprijinul ambulanței, să-i repete testul, pentru a fi certificat”.

Directorul DSP Gorj explică de ce testele antigen efectuate acasă nu sunt oficiale.

”Noi, ca instituție, nu putem demara această anchetă epidemiologică decât în urma unui certificat pozitiv certificator medical sau un test PCR. De aceea, aș sfătui toți părinții care își testează copiii dacă au simptome acasă ulterior să meargă la un laborator.”

In cazul elevei depistate pozitiv cu un test certificat au fost luate măsuri de izolarea a tuturor elevilor din clasă și predarea cursurilor în online.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriela Mladin