Târgu Jiu: Cimitirul municipal, păzit cu 70 de camere video

Cimitirul municipal din Târgu Jiu va deveni cel mai păzit loc din oraș. 70 de camere de supraveghere vor fi montate pentru siguranța locului.

Asta în timp ce operele marelui sculptor Constantin Brâncuși, aflate tot la Târgu Jiu, sunt monitorizate doar cu câte o cameră pentru fiecare monument.

Doar pentru achiziția acestor dispozitive, societatea care administrează cimitirul va scoate din buget 70.000 de lei.

 

Decizia de a supraveghea cimitirul cu 70 de camere video a fost luată după ce localnicii s-au plâns că cineva fură florile de pe morminte.

 

Tot în Târgu Jiu, primăria are în administrare singurele opere aflate în aer liber realizate de Constantin BrâncușiPoarta Sărutului, Masa Tăcerii și Coloana Infinitului. Valoarea lor nu a putut fi vreodată estimată de statul român. Monumentele sunt cunoscute în întreaga lume, iar în ultimii ani au fost ținta unor persoane rău intenționate. Dacă cimitirul va fi împânzit cu camere de supraveghere, la aceste opere au fost amplasate doar trei, una pentru fiecare monument. Oameni cred că decizia autorităților este una greșită.

După ce va fi achiziționat sistemul de monitorizare cu suma de 70.000 de lei, administrația cimitirului va încheia un contract de mentenanță pentru care va scoate alți bani din buget.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS