Confidenţialitate

Târgu-Jiu: Asistentă medicală, destituită pentru că ar fi favorizat declanșarea unui focar de Covid | AUDIO

O asistentă-șefă de la Spitalul Județean de urgenţă din Târgu-Jiu a fost destituită din funcție în urma unei anchete epidemiologice. Verificările au scos la iveală faptul că focarul de Covid 19 izbucnit la secția de psihiatrie i se datorează. Asta pentru că dezinfectanții și materialele de protecție ale cadrelor medicale erau ținute sub cheie de asistenta șefă.

În urmă cu o lună, secția de psihiatrie a Spitalului județean de Urgență Târgu-Jiu a fost închisă ca urmare a faptului că toți pacienții și 5 cadre medicale s-au îmbolnăvit de Covid19.

În total, 20 de persoane. Pacienții au fost mutați la alte spitale, iar internările au fost suspendate pentru că secția de psihiatrie să fie dezinfectată. A fost deschisă o ancheta epidemiologică, iar în urma acesteia s-a constatat că secția nu era dezinfectată, materialele de protecție pentru cadrele medicale erau refolosite iar mâncarea era servită bolnavilor de muncitorii care făceau lucrări de reparații în zonă.

Materialele și dezinfectantii erau ținute sub cheie de asistenta-sefă, care le împărțea doar când aceasta dorea. Conducerea spitalului a decis destituirea ei din funcție și mutarea pe altă secție ca asistentă. După ce DSP Gorj va analiza raportul va decide dacă va sesiza Poliția cu privire la verificări privind infracțiunea de zădărnirea combaterii bolilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin