Confidenţialitate

Târgu Jiu: 33 de pacienți ai Spitalului Județean, evacuați după ce un incendiu a afectat liftul spitalului. Update: Focul a fost lichidat

33 de pacienți ai Spitalului Județean Târgu Jiu au fost evacuați după ce un incendiu a afectat liftul spitalului. Pacienții au fost duși în corturi în fața spitalului iar incendiul a fost în cele din urmă lichidat.

Incendiul produs la panoul electronic al liftului de la secția chirurgie s-a manifestat cu degajări mari fum. În momentul producerii, toți cei 33 de pacienți au fost evacuați de pe secție și adăpostiți în corturile de triaj ale spitalului.

Cadrele medicale ale secției chirurgie au fost, de asemenea, evacuate. Mai multe autospeciale cu apa și spumă și de lucru la înălțime au acționat pentru lichidarea incendiului.

Liftul la care s-a produs incendiul avusese revizia făcută la începutul acestui an și expiră în luna octombrie. Acesta a fost sigilat, blocat și nu va fi pus în funcțiune decât după ce echipa de specialiști va remedia defecțiunea produsă în urma incendiului și va verifica starea tehnică a acestuia.

După lichidarea incendiului, pacienții au fost întorși în saloanele secției de chirurgie.