Confidenţialitate

TÂRGOVIŞTE: Arde o fabrică de mobilă

Locuitorii din Târgovişte a fost avertizaţi, joi seara, prin mesaje expediate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă despre nevoia de a se proteja de fumul cauzat de incendiul de la fabrica de mobilă.

Potrivit Agerpres, este pentru prima dată când sistemul RO-Alert este utilizat pentru prevenirea populaţiei într-o situaţie reală.

“Pentru protejarea populaţiei posibil a fi afectată de fumul rezultat din incendiu, IGSU a transmis un mesaj avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT. Zona de transmitere a cuprins celulele de telefonie mobilă din municipiul Târgovişte. Mesajul a fost următorul: Incendiu fabrica de mobilă cu degajări mari de fum. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor! DSU/IGSU”, au arătat pompierii.

Incendiul se manifestă la nivelul a patru hale, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp. În interiorul halelor este depozitată mobilă, elemente construcţie mobilă şi materiale inflamabile.

La faţa locului intervin sunt 11 autospeciale de stingere şi o autoscară. Pompierii informează că nu au fost înregistrate victime.