Confidenţialitate

“Țăranul sărac”, în vizită la Palatul Regelui – Ziua Regalității prin ochii unui vrâncean

Astăzi e Ziua Regalității.

În 1866, Carol I a devenit domnitor al României. În aceeași zi, dar 11 ani mai târziu, sub domnia sa, statul român și-a oficializat independența. Și tot pe 10 mai, în 1881, România a devenit regat, iar Carol I primul rege al țării. Din 1867 până la înlăturarea monarhiei, în anul 1947, 10 mai a fost ziua națională a României.

Ca în fiecare an, în această zi, Palatul Elisabeta, reşedinţa familiei regale, își deschide porțile în așteptarea invitaților la un eveniment la care unii ajung, poate o dată în viață, iar alții nici nu îndrăznesc să viseze.

Trei mii de invitați din toate colțurile țării vor păși în grădina palatului, unde vor fi întîmpinați de gazdele regale. Iar printre invitați se află și un țăran.

Vine din Vrancea, are 74 de ani și îl cheamă Constantin Crăciun. Își spune țăranul sărac și e emoționat în așteptarea momentului în care speră că se va afla față în față cu principesa Margareta. Alteța sa regală însăși l-a invitat să participe la petrecerea selectă, în semn de prețuire pentru bucuria pe care i-a făcut-o.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.