Confidenţialitate

Tarabele cu mâncare și băutură vor fi interzise, de la vară, în Mamaia | AUDIO

Actul normativ care interzice comercializarea în stațiunile turistice a alimentelor, și-a preparatelor din carne, lapte sau ouă, ori a produselor de patiserie și de cofetărie a fost anexat și trimis firmelor din Mamaia. Alin Vintilă, purtător de cuvânt al primăriei Constanța:

„Toți operatorii economici din stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță trebuie să respecte Hotărârea de Guvern 559/2001 și să aibă toate avizele DSVSA și DSP”. 

În ultimii ani, comerțul de tarabă a explodat în Mamaia. Patronii de restaurante și hoteluri sunt împotriva tonetelor. Printre ei, și George Țicu: 

„Acei clienți care vin pentru condiții mai exclusiviste se duc în altă parte, acolo unde nu întâlnesc pe acei oameni care merg la patiserii și la magazine să vină cu sendvișuri pe plajă șamd”. 

În timpul verii, mai ales  în centrul stațiunii, turiștii stau la coadă pentru a cumpăra  șaorma, pește la pungă, covrigi, plăcinte. Directorul adjunct al Serviciului de Autorizare din primăria Constanța, Horia Constantinescu, avertizează că acești agenți economici nu vor mai fi autorizați:

„Au obligația să respecte legea și să înțeleagă că fiind vorba de  o stațiune turistică, nu comercializarea pastei de mici este cea care va aduce mai mulți turiști ci un comerț echilibrat și bazat pe niște reguli”.

O primă întâlnire cu comercianții care dețin spații alimentare în Mamaia va avea loc săptămâna viitoare. Hotărârea de Guvern de care se folosește acum primăria Constanța a fost emisă pe vremea lui Radu Mazăre. Fostul primar nu a pus-o niciodată în aplicare.

Sursa foto: Amator

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu