Confidenţialitate

Tânărul de 19 ani care a accidentat mortal 2 studenți a mai fost cercetat pentru deținere de droguri | AUDIO

Decizia de arestare preventivă – emisă de Judecătoria Mangalia pe numele tânărului de 19 ani care, sub influența drogurilor, a accidentat mortal doi studenți și a rănit alți trei – arată că inculpatul este cercetat pentru trei infracțiuni. În soluția instanței lipsește infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive, constatată de poliție. Tânărul a mai fost cercetat și anul trecut pentru deținere de droguri, dar procurorii ar fi renunțat la urmărirea penală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În soluția pe scurt, Judecătoria Mangalia arată că admite cererea formulată de Parchet și dispune arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Autorul accidentului în care au murit o studentă, de 20 de ani, și colegul ei, de 21 de ani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului”.

Lipsește infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive constatată de poliția constănțeană.

Rezultatul emis de aparatul drugtest: Pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină

Imediat după accident, autorul a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a ieșit pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. Ori este vorba de o eroare materială la redactarea deciziei de arestare, ori, pentru că a fost weekend, nu au venit rezultatele la probele de sânge, au declarat surse din anchetă.

Însă, dacă s-a renunțata la infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive, inculpatul ar ieși de sub incidența legii Anastasia. Potrivit legii 213/2023, intrată în vigoare în luna iulie, conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a drogurilor, care provoacă un accident mortal va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Tânărul de 19 ani a mai fost cercetat pentru deținere de droguri

Între timp, presa a aflat că tânărul de 19 ani a mai fost cercetat pentru deținere de droguri.

Potrivit G4Media, procurorii DIICOT au renunțat la urmărirea penală pentru că deținea o cantitate mică, 0,68 grame de canabis. El ar fi fost internat și la o cură de dezintoxicare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Autorul accidentului din Vama Veche, arestat preventiv