Confidenţialitate

Tânără în stare critică după o cezariană, transferată la Iași întrucât spitalul din Târgu Neamț nu are anestezist după-amiaza

O tânără în vârstă de 34 de ani, în stare critică după o cezariană, a fost transferată cu elicopterul la Iași pentru că spitalul din Târgu Neamț nu avea anestezist după-amiaza.

Pacienta a fost stabilizată de medici după o operație în care i s-a scos uterul.

„Femeia a născut la 9.30, la Târgu Neamț, după cezariană s-au constatat niște modificări importante ale tensiunii. Ei nu au anestezist în cursul după-amiezii, așa că a fost trimisă la noi. Ea a făcut niște complicații pe fondul celei de a doua cezariene. S-a intervenit în urgență, cu toate cele necesare, a trebuit scos uterul, ea avea trei litri de sânge în abdomen”, a declarat șeful Secției Obstetrică I a Materității „Cuza Vodă”, Mircea Onofriescu, pentru Mediafax.

Tânăra se află acum sub supraveghere medicală.

Potrivit unor surse medicale, femeia de 34 de ani a născut vineri dimineața prin cezariană, la Spitalul din Târgu Neamț.

După cezariană au apărut complicații, astfel că femeia a fost dusă cu elicopoterul SMURD și mai apoi cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă la Iași, la materintatea „Cuza Vodă”.

Femeia a ajuns la Iași în șoc hemorargic, iar o echipă de specialiști ai maternității ieșene a intervenit pentru a-i salva viața.