Tânăra care a depus plângere împotriva lui Colo, ameninţată cu moartea

Tânără care a sesizat autorităţile cu privire la declaraţiile făcute de vloggerul Alexandru Bălan, zis Colo, este supusă la un val de ameninţări online.

„Pe 1 iunie am redactat plângerea penală împotriva lui Alexandru Bălan, după ce am vorbit cu colegele mele de la Centru Filia. Ulterior, am trimis plângerea către procurori, poliţia s-a autosesizat şi am făcut o postare pe Facebook în care am scris că urmează să se facă dreptate în instanţă. Atunci au apărut ameninţările, mi-au scris comentarii şi pe Instagram şi pe Facebook, m-au sunat noaptea, chiar au postat story-uri despre mine”, precizează tânăra care a dorit să-şi păstreze anonimatul din cauza pericolului în care se află.

După arestarea lui Alexandru Bălan, înjurăturile şi jignirile s-au transformat în ameninţări cu moartea, potrivit Mediafax.

„Unul dintre ei mi-a scris că dacă mă prinde, mă violează. Altul mi-a zis că mă calcă cu maşina dacă nu îmi retrag plângerea. Am strâns toate aceste ameninţări şi am fost la poliţie”, a declarat tânăra.

Membră a Centrului Filia şi studentă, aceasta a primit sprijin şi din partea colectivului de profesori, care au semnat un mesaj de solidaritate şi s-au declarat împotriva intoleranţei, misoginismului şi instigării la ură şi violenţă. Alături de ei, şi alţi academicieni, cercetători, activişti şi studenţi şi-au exprimat solidaritatea.

Vlogger-ul Alexandru Bălan, cunoscut drept „Colo”, a fost reținut de polițiști marți seara, după ce a fost audiat mai multe ore de anchetatorii de la Secția 9 din Capitală, au preciza surse din cadrul anchetei.

Alexandru Bălan a fost reținut și miercuri este prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

La începutul lunii iunie, Poliția Capitalei a deschis o anchetă după ce vlogger-ul Alexandru Bălan a afirmat, într-un videoclip postat pe Youtube, cu referire la adolescente, că unele dintre ele merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS