Confidenţialitate

Taifunul Noru a provocat moartea a opt persoane și strămutarea altor 50.000 în Filipine | VIDEO

Opt morţi şi peste 50.000 de persoane strămutate în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren. Este cel mai recent bilanț întocmit de autorități după ce taifunului Noru a măturat statul Filipine. Alte trei persoane au fost date dispărute în estul ţării.

Taifunul Noru a lovit Filipine duminică cu viteze ale vântului de 195 km/h şi rafale de până la 240 km/h.

A slăbit în intensitate după ce a atins zona de uscat și a părăsit astăzi teritoriul ţării.

Potrivit prognozelor, va agrava efectele unui muson care va continua să aducă ploi în regiunile nord-vestice din Filipine.

O zonă extinsă din nordul țării se afla încă sub ape. Mai mulţi copaci au fost doborâţi, iar unele acoperişuri au fost luate pe sus.

Sediile guvernamentale au fost închise şi cursurile şcolare au fost suspendate. Mii de persoane au rămas blocate după suspendarea zborurilor şi a serviciilor de transport cu feribotul.

Curentul şi comunicaţiile au fost întrerupte în zonele afectate, iar autorităţile au declarat că echipajele pentru intervenţii de urgenţă fac eforturi pentru a restabili serviciile.

Arhipelagul filipinez este lovit, în medie, de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit vreodată Filipine a fost super-taifunul Haiyan, care a ucis 6.300 de oameni şi a strămutat peste 4 milioane în noiembrie 2013.

Citește și: Japonezii, nemulțumiți că funeraliile fostului premier Shinzo Abe costă mai mult decât cele ale Reginei Elisabeta a II-a

Foto: Twitter