Taifunul Haiyan a atins in aceasta dimineata coastele Vietnamului

Peste 600 de mii de persoane au fost evacuate din calea furtunii

Aproximativ 600 de mii de oameni din peste 170 de mii de case au fost evacuați preventiv din centrul și nordul Vietnamului.

Cel puţin patru persoane au murit în timp ce-și consolidau casele pentru pentru taifun.

Chiar dacă și-a mai pierdut din intensitate, vântul suflă în continuare cu 120 de kilometri la oră.

Peste 15 provincii vor fi afectate, din cauza schimbării traictoriei taifunului. Inundațiile ar putea afecta și capitala Vietnamului.

Locuitorii din Hanoi au început să îşi facă stocuri de hrană şi apă. Toate ambarcaţiunile au fost reţinute în porturi, iar compania aeriană naţională a anulat peste 60 de zboruri.

În ultimele zile, taifunul Haiyan a lovit puternic insulele Filipine. Autoritățile ajung cu foarte mare greutate în zonele cel mai grav afectate – ciclonul tropical ar fi ucis pînă la 10 mii de oameni numai în orașul Tacloban.

Președintele Benigno Aquino a vizitat orașul Tacloban, unde taifunul a mai distrus numeroase clădiri – printre ele se numără mai multe școli și aeroportul din localitate.

Prioritate au supraviețuitorii, a spus politicianul filipinez. Oamenii au în primul rînd nevoie de hrană și de apă. În mai multe regiuni ale arhipelagului oamenii nu au acces la surse de apă potabilă, iar rețelele electrice și cele de telecomunicații nu funcționează.