Confidenţialitate

Tabloul electric al Spitalului Victor Babeș din Timișoara a fost înlocuit după 60 de ani | AUDIO

Dupa 60 de ani de functionare, tabloul electric al Spitalului Victor Babes din Timisoara a fost inlocuit. Conducerea unitatii sanitare spune ca exista in permanenta pericolul producerii unui incendiu asemanator celor de la spitalele din Bucuresti, Constanta sau Piatra Neamt. Noul tablou electric are elemente de siguranta sporite si practice reduce posibilitatea producerii unei tragedii.

15 ore. Atat a durat inlocuirea tabloului electric principal din unitatea sanitara din Timisoara. Solutia de schimbarea a acestuia a fost propusa de specialistii de la Universitatea Politehnica din Timisoara care au realizat in urma cu cateva saptamani un bilant energetic. Sistemul electric al spitalului este suprasolicitat din cauza numarului mare de aparate de sustinere a respiratiei pacientilor cu Covid 19 si care au nevoie de oxigen suplimentar.

Noul tablou asigura acum alimentarea cu energie electrica a intregii unitati sanitare. In plus, exista si un generator de rezerva care poate asigura curentul daca se intampla o avarie. Tabloul electric este unul performant care include diferentiale de tensiune dar si sigurante cu o sensibilitate marita la fluctuatiile de curent.

Noul tablou electric a costat 12.000 de euro, bani obtinuti cu ajutorul  fundatiei Spitalului Victor Babes si asta dupa ce primaria condusa de Dominic Fritz a anuntat ca nu poate sa aloce fonduri pentru schimbarea lui. Pe toata perioada operatiunii, curentul electric necesar functionarii unitatii sanitare a fost dat de un generator de mare capacitate pus la dispozitie de ISU Banat. De altfel, un echipaj de pompieri a monitorizat in permanenta operatiunea de schimbare a tabloului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Turcu