T. Toader: Sunt încă ministrul Justiţiei (AUDIO)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susține că, în acest moment, se află în continuare în funcţie şi îşi va îndeplini obligaţiile.

Profesorul le-a declarat jurnaliștilor, joi dimineață, că va respecta, însă, deciziile politice şi juridice care decurg din retragerea sprijinului politic acordat guvernului de coaliția PSD-ALDE.

Tudorel Toader a amintit că este independent politic.

“Încă fac parte dintr-un Guvern, un Guvern care am văzut că ieri a pierdut sprijinul politc, dar care are încă suportul, sprijinul, juridic. Personal cred că în momentul în care se retrage sprijinul politic pentru un Guvern în ansamblul lui se retrage implicit sprijinul politic şi pentru fiecare membru al Guvernului, chiar dacă este membru al unui partid sau altul sau este independent. (…) Sigur, voi respecta deciziile care voi fi luate pe cele două componente: politică şi juridică”, a spus acesta, la sosirea la sediul Ministerului Justiţiei.

“Eu mă duc acum la ora 9.00, avem o dezbatere pe proiectul de lege privind modificarea legii cetăţeniei. (…) La ora 12.00, particip la secţia de judecători a CSM, aşadat îndeplinesc obligaţiile până în ultimul moment. (…) Eu sunt ministrul Justiţiei, astăzi, încă”, a adăugat Tudorel Toader.

Ministrul a mai precizat că “nu face parte din nicio tabără”, întrebat fiind dacă îl susţine pe liderul PSD, Liviu Dragnea, sau pe premierul Sorin Grindeanu, aflați în conflict deschis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS