Sute de poliţişti şi jandarmi vor acţiona pe litoral în minivacanţa de Sfânta Maria

Sute de poliţişti şi jandarmi vor acţiona în minivacanţa de Sfânta Maria pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la toate manifestările organizate în această perioadă, forţe importante fiind dislocate pentru buna desfăşurare a Zilei Marinei Române, eveniment organizat pe faleza din faţa Comandamentului Flotei, iar peste 200 de pompieri vor fi pregătiţi zilnic să intervină în cazul în care situaţia o va impune, fiind amenajate puncte temporare de lucru în Vama Veche şi în nordul staţiunii Mamaia.

Şeful IPJ Constanţa, Mircea Vizitiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Prefecturii Constanţa, că peste 355 de poliţişti vor acţiona în această perioadă în zona judeţului şi a litoralului.

“Am suplimentat pentru această perioadă forţele pe care le avem la dispoziţie şi aducem în sprijin inclusiv forţe de Investigaţii Criminale, de Ordine Publică. Media de poliţişti care vor acţiona pe raza judeţului şi a litoralului va fi de 355 de poliţişti pe zi”, a spus şeful IPJ Constanţa.

Printr-un comunicat de presă, Poliţia Constanţa a anunţat că în această perioadă au loc manifestări religioase, ceremoniale şi exerciţii militare cu participarea unui public numeros.

“În acest sens, poliţiştii constănţeni vor stabili, de comun acord, cu reprezentanţii Jandarmeriei Constanţa, modul de dispunere şi acţiune al dispozitivelor mixte de ordine şi siguranţă publică în zona lăcaşelor de cult şi în alte zone de interes operativ, precum şi adoptarea celor mai eficiente măsuri, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative, cu precădere pe timpul desfăşurării slujbelor religioase şi exerciţiilor militare”, se arată în comunicat.

Astfel, echipaje de patrulare ale poliţiei rutiere, în cooperare cu poliţişti locali, vor acţiona în zona penisulară a municipiului Constanţa la orele de vârf, pe principalele artere din zonele adiacente, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele artere rutiere.

De asemenea, efective de poliţişti în uniformă, dar şi în ţinută civilă vor fi prezenţi în locurile aglomerate din preajma lăcaşelor de cult pentru a preveni furturile din buzunare şi din poşete, a mai precizat sursa citată.

În zonele cu aflux de credincioşi sau turişti se vor pregăti rezervele de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, care, să poată acţiona pentru întărirea elementelor de dispozitiv existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite.

La rândul său, prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Dobrogea, Vlăduţ Ion, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă de la Prefectură, că în zona Comandamentului Flotei, în timpul desfăşurării exerciţiilor de Ziua Marinei, vor fi amplasate două autospeciale.

El a mai spus că vor mai fi înfiinţate puncte temporare de lucru şi în Vama Veche şi în nordul staţiunii Mamaia, unde sunt anunţate diferite concerte în această perioadă.

Totodată, între 210-215 pompieri vor acţiona pe tură în fiecare zi, în regim de permanenţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS