Sute de persoane baricadate în catedrala Notre-Dame în urma incidentului de securitate din Paris

Aproximativ 900 de persoane au rămas baricadate în catedrala Notre-Dame, iar autorităţile franceze încearcă să asigure securitatea în zonă îaninte de a începe evacuarea persoanelor blocate în renumita catedrală din Paris. Mai multe focuri de armă au dus la evacuarea imediată a pieţei din apropiere, după ce un suspect a atacat cu un ciocan un poliţist de la Notre-Dame, scrie BFMTV.

”Nu este tocmai experienţa de vacanţă pe care o doream. Blocaţi în catedrala Notre-Dame, după ce poliţiştii au împuşcat un bărbat. Suntem împreună cu copiii noştri speriaţi”, a scris un turist pe Twitter.

Catedrala Notre-Dame este o atracţie turistică extrem de importantă, fiind vizitată anual de până la 14 milioane de persoane.

Incidentul de securitate a implicat un ofiţer, care a tras mai multe focuri de armă în direcţia unui suspect, după ce acesta din urmă l-a atacat cu un ciocan în zona centrală a metropolei Paris.

Reprezentanţii poliţiei au confirmat că doi bărbaţi au fost răniţi în urma incidentului, fiind vorba de un ofiţer şi suspectul care l-a atacat în zona Notre-Dame.

Nu există informaţii despre starea de sănătate a suspectului, care a fost împuşcat în piept de către poliţişti şi evacuat imediat cu o ambulanţă din piaţa Notre-Dame.

Martorii susţin că incidentul a început la scurt timp după ora locală 16.00 (17.00 ora României), când un individ a început să fluture în aer un ciocan şi să-i ameninţe pe trecători. Ulterior, acesta s-a îndreptat spre doi ofiţeri staţionaţi în faţa sediului poliţiei din piaţa Notre-Dane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS