Confidenţialitate

Sute de mii de români și-au făcut cont pe platforma de programare, în așteptarea etapei a III-a de imunizare anti-COVID

De luni, 15 martie, oricine se poate înscrie pe listele de așteptare din platforma de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

În funcție de locurile disponibile rămase într-un centru, după imunizarea celor din etapa a II-a programați deja, o persoană din etapa a III-a se poate imuniza, cel mai devreme, peste 2 zile.

Vicepreședintele Comitetului Național de Vaccinare, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu explică:

„Dacă se găsește de exemplu un centru luni, în care persoana din etapa a III-a se înscrie la un centru pentru care miercuri sunt locuri libere și nu sunt înscrise persoane sau nu s-au programat persoane în etapa a II-a, persoana respectivă poate fi vaccinată miercuri sau joi. Programarea se va face nu mai devreme și anunțul referitor la programare nu se va face  mai târziu de 48 de ore înainte de vaccinare. Centrului respectiv îi trebuie cel puțin 48 de ore să anunțe DSP-ul, DSP-ul să anunțe centrul de stocare și, ulterior, să se livreze respectivele vaccinuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sute de mii de români eligibili pentru vaccinarea în etapa a III-a, ultima, și-au făcut cont pe platformă în acest weekend astfel încât luni, să se înscrie pe lista de așteptare cât mai rapid posibil.

Milioane de doze, așadar și locuri, vor fi disponibile în următoarele săptămâni, mai spune vicepreședintele Comitetului Național de Vaccinare, la Europa FM:

„Pentru etapa a III-a vor fi, în total, aproximativ 750 de centre de vaccinare. Doze avem programate a sosi în România pentru luna martie 2,6 milioane, iar pentru luna aprilie cel puțin 3,1 milioane de doze, fără dozele de la Johnson&Johnson.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.