Mii de refugiați au ajuns în Austria

Mii de migranți au ajuns în această dimineață în Austria.

“Gata, suntem în Austria?”, a exclamat unul dintre refugiati. Nu-i venea să creadă ca a putut parasi treitoriul Ungariei.
Oamenii au parcurs pe jos, prin ploaie, drumul de aproape cinci kilometri de la postul de frontieră Nickelsdorf şi până la gara din satul cu acelaşi nume.

De acolo, un tren special al companiei naţionale austriece urmează să-i ducă până la Salzbourg, în apropiere de frontiera germană. Refugiatii isi vor continua apoi drumul până în Germania.

Cei care doresc să depună cereri de azil în Austria sunt invitaţi să intre într-o sală de concerte uriaşă, unde urmează să îndeplinească formalităţile, după care vor fi cazaţi.

Escortaţi de poliţişti, imigranţii sunt preluaţi în grijă de către Crucea Roşie.

Viena a anunţat că se aşteaptă la sosirea, in aceasta dimineata, a până la 3,000 de migranţi.

Ungaria a anunţat aseara că a închiriat aproape 100 de autobuze pentru a aduce mii de imigranţi în Austria, care a acceptat, împreună cu Germania, să-i primească.

Huligani neonazişti i-au agresat ieri pe refugiati, după care au devastat centrul capitalei ungare.

Cotidianul francez Le Monde observă ca violentele, dar si îndemnul partidului de extremă dreapta Jobbik la o manifestaţie antimigraționistă în aceasta dimineata, la Budapesta, au determinat fără îndoială autorităţile ungare să permita refugiaților sa-si continue drumul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS