Sute de gospodarii inundate in urma ploilor. Judetul Valcea e cel mai afectat

15 județe sunt în continuare sub atenționare meteo cod galben.

Sute de gospodării inundate și drumuri afectate de căderi de pietre de pe versanți – acesta este bilanțul ploilor abundente în județele din sud-vestul țării avertizate cu cod portocaliu.

Vâlcea este cel mai afectat .

15 județe sunt în continuare sub atenționare meteo cod galben.

Ploile căzute aseară au afectat stațiunile vâlcene Călimănești, Govora, Olănești și Ocnele Mari dar și municipiile Drăgășani și Râmnicu Vâlcea.

Oficialii din aceste județe vobesc despre cantități uriașe de precipitații. Un bărbat din localitatea Stroiești a fost luat de viitură, iar căutările vor fi reluate în această dimineață. Mai multe gospodării au fost inundate iar drumul național 65C Horezu-Craiova a fost închis. Mai multe râuri din județ sunt monitorizate.

În Dolj, 180 de gospodării şi 75 de case au fost inundate. Cea mai afectată a fost comuna Mischii. În unele locuri apa atingea aseară chiar şi un metru. Chiar dacă pompierii şi localnicii au înălţat diguri din saci de nisip, în faţa curţilor, pentru a-şi proteja locuinţele, acestea nu au reuşit să facă faţă puhoaielor de apă care au lovit cu putere.

Codul portocaliu pentru cele 6 județe a fost înlocuit cu un cod galben, au anunțat meteorologii, la comandamentul pentru situații de urgență de la Guvern. Asta nu înseamnă că județele lovite de intemperii au scăpat de ploi, ci doar că acestea vor fi mai reduse ca până acum.

Alte 9 județe din sud-vest rămân sub cod galben.

La comandamentul de urgență de la Guvern a fost prezentată și prognoza meteo până pe 5 august.

De-abia de vineri vom avea parte de canicula.