Sus cortina! Ofelia Popii prezintă ”O zi de vară” la Teatrul Mic din Sibiu – VIDEO

Ciprian Scurtea și Constantin Podu sunt protagoniștii spectacolului ”O zi de vară”, prima piesă de teatru regizată de Ofelia Popii, care se va relua în actuala stagiune la Sibiu. Cum a fost atrasă actrița de un text care prezintă povestea a doi bărbați aflați în pragul sinuciderii? De ce personajul feminin este doar sugerat? Actrița Ofelia Popii prezintă spectacolul – la ora 16.50, în rubrica ”Sus cortina!”, la Europa FM (foto: Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu; Ofelia Popii, premiul Gopo la categoria ”Cea mai bună actriţă într-un rol principal”, pentru rolul din filmul Q.E.D, în regia lui Andrei Gruzsniczki – martie 2015)

***

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sâmbătă, 20 februarie, la Teatrul Mic din Sibiu revine primul spectacol regizat de Ofelia Popii, ”O zi de vară”. Reprezentația începe la ora 20.00 și îi aduce pe scenă pe Ciprian Scurtea și Constantin Podu, pe un text al dramaturgului polonez Slawomir Mrozek.

Este povestea a doi bărbați gata să se sinucidă și care ajung în același loc în momentul în care s-au hotărât să-și pună capăt zilelor. Dacă în textul original apar trei personaje, pe scena Teatrului Mic sibian vom vedea doar personajele masculine. Prezența feminimă… e doar sugerată.

”Nu am vrut să apară și personajul feminin pentru a încărca spectacolul cu și mai mult mister. Pentru că poate să fie …o spectatoare, poate regizorul. Personajul feminim poate avea diferite personalități. Și pot să fiu chiar și eu”, spune actrița Ofelia Popii în interviul acordat Europa FM.

“O zi de vară” este  o comedie de substanţă care aduce pe scenă două tipologii ale societăţii actuale. Doi bărbaţi aflaţi în pragul sinuciderii învaţă împreună să se bucure de misterul existenţei. Un text fenomenal al marelui dramaturg polonez Slawomir Mrozek, un text care împleteşte într-un mod captivant comicul cu tragicul. Două tipuri de nefericire umană care în mod surprinzător produc un efect comic de proporţii. Teatrul Mic Sibiu

 

Ofelia Popii despre spectacolul ”O zi de vară”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O zi de vara 2 O zi de vara


Luna martie aduce și premiera oficială a spectacolului ”Nathan Înțeleptul”, în regia lui Armin Petras, la Stuttgart. Este o coproducție a Teatrului Național din Sibiu cu Teatrul din Stuttgart. ”Nathan Înțeleptul” este un spectacol despre emigranți, despre viața trăită cu frica zilnică de atentate, cu terorismul ca temă de fundal. Sunt abordate subiecte de actualitate – atentate, terorism, emigranți, cu o scenografie marca Dragoș Buhagiar.

În România, producția a avut premiera la Sibiu, în vara anului trecut (2015), în cadrul Festivalului Internațional de Teatru. Ulterior, în octombrie, a fost prezentat în București la Festivalul Național de Teatru 2015. La un an de la montare, ”Nathan Înțeleptul” se va juca, în sfârșit, și la Stuttgart.  Cum s-a transformat Ofelia Popii în evreica Reha – citiți AICI.

OfeliaPopii-Nathan

Actrița Ofelia Popii spune că așteaptă cu nerăbdare momentul reîntâlnirii cu distribuția spectacolului și cu prietenii pe care, alături de Ciprian Scurtea, și i-au făcut în Germania.

”Vom juca în engleză, română și germană. Ei vorbesc germană și engleză. Una dintre ideile importante ale spectacolului este că se vorbesc mai multe limbi” Ofelia Popii

Ofelia Popii despre ”Nathan Înțeleptul”, spectacol prezentat în premieră în martie la Stuttgart:

E un spectacol la care eu țin enorm. Am lucrat extraordinar de mult, l-am început la Stuttgart, unde am stat aproape o lună și l-am finalizat la Sibiu, unde am avut premiera, în iunie. Să știți că am lucrat la Stuttgart împreună cu colegul și soțul meu, Ciprian Scurtea. Noi am fost aleși de Armin Petras să venim de la Sibiu. Chiar s-a nimerit, pentru că Armin Petras nu știa că suntem căsătoriți! Mă rog, a făcut castingul, ne-a ales pe noi doi. Au urmat discuțiile despre cazarea la Stuttgart. I s-a spus că stăm într-un singur apartament. S-a vorbit și despre faptul că eu merg cu fetița. ”Da? Stau în același apartament? Da, păi sunt căsătoriți!” i s-a spus. Și așa a aflat că ne-a ales pe amândoi și că suntem împreună. A fost o întâmplare foarte plăcută și ne-am bucurat foarte mult.Ofelia Popii

nathan-inteleptul--800x534(foto: Ofelia Popii în ”Nathan Înțeleptul”)

Ofelia - QED

ofelia_popii_pe_covorul_rosu,_la_roma

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS