Sus cortina! La Teatru, de Ziua Îndrăgostiților, cu Victor Rebengiuc, Rodica Popescu Bitănescu, Ileana Stana Ionescu și Alexandru Repan

Weekendul ce urmează e unul bogat în spectacole de teatru. În București, cei care vor să aloce o oră și jumătate, poate două ore din ziua îndrăgostiților, și să meargă la teatru au ocazia să îi vadă pe scenă pe unii dintre marii actori. În serile de sâmbătă și duminică (13-14 februarie)Teatrul Național București și teatrele ”L.S.Bulandra” și ”NOTTARA” au programat reprezentații care îi au în distribuție pe Victor Rebengiuc, Ileana Stana Ionescu, Alexandru Repan, Rodica Popescu Bitănescu, Marian Râlea și Ilinca Goia. Amănunte – la ora 16.50, în rubrica ”Sus cortina!”, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Teatrul Național București putem vedea sâmbătă ”Bârfe, zvonuri și minciuni” la Sala Tudio, ”Lut” la sala Atelier și ”5 femei de tranziție”, la Sala Pictură, cel mai longeviv spectacol scris și regizat de Rodica Popescu Bitănescu (foto: Teatrul Național București).

RP Bitanescu

Actrița face parte și din distribuția spectacolului ”Micul infern”, programat la TNB duminică, 14 februarie, la matineu (ora 11.00). Textul lui Mircea Ștefănescu, din 1948, este o comedie despre …iadul conjugal. Rolul soacrei este interpretat alternativ de Rodica Popescu Bitănescu și Ileana Stana Ionescu (foto: Teatrul Metropolis).

1 Gaitele - Ileana Stana Ionescu

Teatrul Bulandra prezintă duminică, 14 februarie, la Sala ”Toma Caragiu”, spectacolul ”Marmură”, de Iosif Brodski, în regia lui Yuri Kordonsky. Distribuția: Victor Rebengiuc și Marian Râlea. ”Tăcerea, gesturile lui Rebengiuc, replicile despre timp şi moarte, mâna tremurândă a lui Marian Râlea căutând evadarea în somnifere, toate creează o poezie aparte”, nota jurnalista Simona Chițan după vizionarea piesei.

bulandra1 30D 056

Teatrul ”Nottara” a programat duminică, 14 februarie,  ”Vizitatorul” de Eric-Emmanuel Schmitt, spectacol în regia lui Claudiu Goga. Reprezentația va avea loc la sediul Institutului Cultural Maghiar (sediul teatrului de pe bulevardul Magheru fiind închis). În rolul lui Sigmund Freud – actorul Alexandru Repan (foto: Teatrul ”Nottara”).

Alexandru_Repan_Vizitatorul

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS