Confidenţialitate

Sus cortina! Florin Piersic, la 80 de ani / Actorul, sărbătorit la Opera Națională din Cluj-Napoca

Miercuri, 27 ianuarie, actorul Florin Piersic împlinește 80 de ani. Va fi sărbătorit printr-un spectacol special organizat la ”Opera Națională” din Cluj-Napoca, ”Nu-ntreba câți ani am” (foto: aktual24).

Pe 1 februarie, Florin Piersic poate fi văzut, din nou , în spectacolul ”Străini în noapte” în seara de 1 februarie, la Teatrul Național din București (distribuția: Florin Piersic, Medeea Marinescu; regia: Radu Beligan). Amănunte – la ora 16.50, în rubrica ”Sus cortina!”, la Europa FM.

 

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca. A jucat de-a lungul carierei în zeci de  filme. A fost haiduc, a interpretat personaje istorice sau oameni simpli (“Mihai Viteazul”, “Drumul oaselor”, “Pintea”, “Columna”) și a jucat  în numeroase piese de teatru.

Florin Piersic a fost sărbătorit ieri-seară la Cinematograful care-i poartă numele din Cluj-Napoca, unde a fost proiectat filmul ”Parașutiștii”. Înconjurat de spectatori, Florin Piersic le-a răspuns celor care i-au adresat urări la împlinirea a 80 de ani:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sărbătoarea continuă, miercuri, 27 ianuarie, pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca, unde este organizată o gală dedicată actorului. Spectacolul poatră numele “Nu-ntreba câţi ani am”. Toate biletele s-au epuizat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Revenind la cinematograful ”Florin Piersic”, acolo vor fi proiectate azi alte trei filme: “De-aş fi… Harap Alb”, “Haiducii lui Şaptecai” şi “Colierul de turcoaze”.

Și la cinematograful ”Scala” din Bucureşti sunt proiectate astăzi filme cu Florin Piersic la care accesul e permis gratuit. De la ora 17.00 puteți vedea “Haiducii lui Şaptecai”, iar de la ora 19.00 – “Colierul de turcoaze”.

florin-piersic-741866l

Ieri, cu o zi înainte de aniversarea lui Florin Piersic, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretul prin care îi  acordă lui actorului titlul onorific de “Artist al Poporului” pentru activitatea sa şi pentru contribuţia la relaţiile culturale dintre România și Basarabia.

Florin Piersic fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în 1967, iar în anul 2002, cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler.

A fost desemnat cel mai iubit actor în cadrul Galei ”10 pentru România”. Florin Piersic în cadrul Galei ”10 pentru România”, ediția din 2009:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.