Confidenţialitate

Surse. Ședință de Guvern amânată din cauza neînțelegerilor pe noua lege a pensiilor | AUDIO

Tensiuni în coaliție după ce Ministerul Finanțelor a refuzat să dea aviz pe legea pensiilor, solicitând clarificări de la Ministerul Muncii. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, susține că impactul bugetar calculat pentru noua Lege a pensiilor, de peste 55 de miliarde de lei, este nesustenabil.

Într-o discuție cu jurnaliștii, Nicolae Ciucă spune că va cere clarificări ”dacă a înțeles toată lumea că vorbim despre aceleași cifre. Trebuie să identificăm sursele de finanțare. Nu putem să venim, să promitem oamenilor ceva și să nu avem sustenabilitate” . 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Marcel Ciolacu anunța două majorări de pensii anul viitor: de la 1 ianuarie cu 13,8%,  și o alta ce ar trebui să aibă loc din septembrie 2024. Liberalii spun însă că vor aviza legea după ce vor fi stabilite sursele de finanțare pentru majorarea pensiilor.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

” Cu toții ne dorim să eliminăm disparitățile. Vom clarifica și vom adopta legea” mai spune Nicolae Ciucă.

Problema va fi discutată azi, în ședința de Guvern. Aceasta ar fi trebui să înceapă la ora 12:00 dar s-a amânat din cauza “inadvertentelor pe cifre din noua lege a pensiilor”, potrivit surselor politice.

Foto: arhivă Guvernul României

Citește și: A șasea zi de proteste a angajaților Caselor de Sănătate din țară. De vineri se vor sista plățile către spitale | VIDEO + AUDIO