Confidenţialitate

Surse: Românii care primesc cardurile de energie ar putea plăti facturile online, pe site-ul Poștei Române | AUDIO

Guvernul intenționează să modifice Ordonanța de Urgență care reglementează cardurile pentru energie. Potrivit unor surse Europa FM, românii vulnerabili își vor putea plăti facturile pentru energie și online, pe site-ul Poștei, dacă sunt beneficiari ai cardurilor pentru energie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inițial, beneficiarii cardurilor pentru energie puteau plăti facturile cu ajutorul acestui card doar la oficiile poștale sau la factorii poștali, care – până la 1 martie – vor fi dotați cu dispozitive inteligente de citire a facturilor.

Acum, Guvernul introduce posibilitatea de a putea folosi cardurile și online, unde va exista o secțiune pe site-ul Poștei Române, unde românii vor putea să introducă numărul cardului și factura pentru a putea plăti.

Cardurile pentru energie vor fi distribuite de la 1 februarie și de ele vor beneficia aproximativ 4 milioane de români.

Este vorba de persoane vulnerabile care vor primi sprijin pentru compensarea preţurilor la energie – curent, căldură și gaze – în valoare nominală de 1.400 lei, sprijin care poate fi utilizat până la sfârșitul anului. El va fi acordat în două tranşe.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ghidul cardurilor de energie pentru românii vulnerabili. Vor fi livrate în februarie. Cine beneficiază de ele și cum se folosesc | GHID FOTO