Confidenţialitate

Surse: Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor se întâlnesc la Guvern joi la ora 19:00

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor se întâlnesc la Guvern joi la ora 19:00, conform surselor Europa FM. Rotativa guvernamentală stă sub semnul întrebării după recenta declarație a președintelui României despre procedura complicată a schimbării Guvernului în timpul grevei generale a profesorilor. Dacă miercuri Nicolae Ciucă afirma că vineri va demisiona din funcția de premier, joi la Cluj a spus că va discuta vineri cu partenerii de coaliție și va lua o decizie în acest sens.

„Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri. Este, totuși, destul de complicat. Și una și alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând”, a spus Klaus Iohannis joi, semn că rotativa guvernului ar putea fi amânată.

„În mod normal, mâine ar trebui să înceapă procedura dacă greva se finalizează. Atunci este nevoie ca guvernul și coalița să negocieze cu sindicatele până se găsește o soluție”, a mai spus președintele României.

Conform surselor Europa FM, liderul PSD, prim-ministrul României și președintele UDMR se vor întâlnit la Guvern la ora 19:00.

Dacă miercuri, 24 mai 2023, Nicolae Ciucă afirma că vineri – 26 mai 2023 – va demisiona din funcția de premier al țării, azi – 25 mai 2023 – în timpul unei conferințe la Cluj în care a anunțat începerea lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca, Nicolae Ciucă a spus că „Ajung la București, discut cu partenerii de coaliție și luăm o decizie” după ce a fost întrebat dacă își va da demisia vineri.

Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Klaus Iohannis: Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri. Se pot lua pe rând