Surse guvernamentale: Moțiunea de cenzură ar putea să nu fie citită azi în Parlament

Disputa dintre  Grindeanu și Dragnea continuă și pe proceduri. Astfel, surse guvernamentale citate de news.ro, spun că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu nu ar putea fi citită, azi, în Parlament din motive procedurale. Asta pentru că, textul moţiunii trebuie trimis la data depunerii şi către Executiv, iar Registratura este închisă în week-end.

Dacă președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a deschis Parlamentul duminică și a convocat sesiune specială pentru citirea moțiunii, premierul Sorin Grindeanu spune că Executivul nu poate înregistra în weekend moțiunea de cenzură.

Premierul ar putea să nu vină la citirea moţiunii, dacă totuşi se va întâmpla acest lucru duminică, invocând nerespectarea procedurii.

Sursele guvernmentale invocă  Art. 92. – (1) din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care prevede că moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. (n. red adică duminică).  Astăzi însă, registratura guvernului e închisă, spun sursele.

Parlamentarii vin la muncă dumincă, pentru a se citi moțiunea de cenzură

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS