Confidenţialitate

Fostul șef al IPJ Cluj, adjunctul instituției și șeful departamentului de Resurse Umane, reținuți de DNA

DNA a reținut joi pe fostul șef al Inspectoratului de Poliție Cluj – Mircea Rus, dar și pe adjunctul instituției – Daniel Sorin Graur și pe șeful departamentului de Resurse Umane.

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale și reținerea lui Mircea-Ion Rus, comisar șef de poliție, pentru 24 de ore, începând de joi – 20 octombrie 2020. Acesta este cercetat pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Graur Daniel-Sorin, comisar șef de poliție, adjunct al Șefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu.

În aceeași situație cu Graur Daniel-Sorin se află și Bob Ioana-Paula, comisar șef de poliție, șefă a Serviciului de Resurse Umane din cadrul IPJ Cluj, transmite DNA.

Marton Elek, comisar șef de poliție, Șef al Poliției Municipiului Dej cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • Abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit;
  • Instigare la fals intelectual;
  • Purtare abuzivă;
  • Complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada mai – iunie 2021, Mircea Ion Rus, în calitatea menţionată, ar fi dispus cu încălcarea prevederilor legale (art. 27 indice 16 din Legea 360/2002) împuternicirea lui Elek Marton la conducerea Poliţiei Municipiului Dej, pentru a treia oară consecutiv, în scopul obţinerii de către acesta din urmă a unui folos atât patrimonial constând în drepturile salariale aferente funcţiei pentru care a fost împuternicit, cât şi nepatrimonial constând în numirea sa într-o funcţie de conducere, transmite DNA.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Laura Codruța Kovesi spune că Iohannis i-a cerut demisia de la șefia DNA, în 2018. „Am refuzat, rolul meu nu e să ajut președinții” | AUDIO