Confidenţialitate

Surse: Fosta șefă a DIICOT Alina Bica ar fi plecată în Costa Rica, unde ar lucra ca avocat

La termenul de judecată fixat azi la instanța supremă, avocatul fostei șefe a procurorilor anti-mafia a declarat că Alina Bica este plecată din țară de 3 săptămâni în Costa Rica. Așa spun martori pentru site-ul de știri Hotnews. Alina Bica nu s-a prezentat nici la începutul lunii decembrie 2017 la respectivul proces, iar avocaţii au depus atunci în instanţă acte medicale care confirmau că ea ar fi suferit un accident în Spania.

 

Avocatul a prezentat un document în limba spaniolă din care ar reieși că Bica s-a angajat ca avocat în Costa Rica. Pentru că documentul nu era tradus în limba română, instanța nu l-a luat în considerare. Informația a fost transmisă site-ului de știri Hotnews de martori care au asistat la ședința de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Contactat de jurnaliștii Hotnews, unul dintre apărătorii Alinei Bica, Doru Trăilă nu a dorit să confirme că fosta șefă a DIICOT este în Costa Rica. El a invocat faptul că e o  informație privată, care ține de viața clientei sale.

Alina Bica poate părăsi teritoriul României, nu are nicio interdicţie în acest sens.

A fost condamnată în două dosare penale, însă deciziile nu sunt definitive.

Astfel, în noiembrie 2016, a fost condamnată de Instanţa supremă la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, iar în ianuarie 2017, Alina Bica a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru aceeasi infracţiune, în legătură cu intervenţii pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.